Gezien hoe succesvol de wintertests voor Toro Rosso zijn verlopen kan het team de doelen bijstellen voor de seizoensopener in Melbourne. Volgens coureur Brendon Hartley kan – en moet – het team nu op punten mikken.

De acht testdagen in Barcelona waren Toro Rosso’s eerste met de de afgelopen jaren zo geplaagde Honda-motor achterin. De Japanse V6 hield zich echter goed tijdens de tests, met Toro Rosso dat uiteindelijk 822 ronden reed – na Mercedes (1040) en Ferrari (929) het meest.

“We hadden oorspronkelijk gedacht dat Melbourne een moeilijk weekend zou worden, maar we hebben onze eigen verwachtingen overtroffen tijdens de testdagen en we kunnen zeker meedoen om de punten”, vertelt Hartley aan Autosport, met de blik op de seizoensopener.

Kan Toro Rosso straks in Melbourne de strijd aan met teams zoals Renault?

De Nieuw-Zeelander erkent dat de strijd in de middenmoot ‘fel’ is, maar denkt dat het gezien Toro Rosso’s goede vorm in Barcelona – waar zijn teamgenoot Pierre Gasly in week twee de zevende tijd van allemaal reed – onzin zou zijn niet op punten in te zetten.

“Dat moet gewoon het doel zijn”, stelt hij dan ook. “Haas, Renault en McLaren lijken alle drie sterk te zijn, maar wij horen óók ergens in dat rijtje”, zegt hij over de strijd achter de top drie – Mercedes, Ferrari en Red Bull – om de rest van de puntenklasseringen.

Hartley denkt verder dat Toro Rosso ‘een vliegende start’ heeft met haar nieuwe motorpartner Honda. Het team werkte vorig seizoen met Renault en die relatie eindigde in mineur, maar de samenwerking met Honda verloopt vooralsnog dus voorspoedig.