Mercedes-kopstuk Norbert Haug sluit vooralsnog uit dat het team Nico Rosberg als kopman aanwijst, ondanks dat Rosberg een voorsprong van 57 punten heeft op zijn teamgenoot Michael Schumacher.

Na zes races staat de puntenteller van Rosberg op 59, terwijl Schumacher slechts twee punten achter zijn naam heeft staan. Rosberg heeft bovendien een race weten te winnen en een tweede plek in de wacht gesleept. Schumacher zet daar slechts twee tiende plaatsen tegenover.

Als gevolg van deze tussenstand klopt het Duitse Motorsport-Total dan ook bij Haug aan met de vraag of Mercedes overweegt om Rosberg – die vijfde in het WK staat – als kopman aan te wijzen en Schumacher een dienende rol te laten vervullen. Haugs antwoord op die vraag is niet geheel eenduidig: “Dat zien we wel als de situatie erom vraagt”, verklaart hij namelijk.

“Ik denk echter niet dat we überhaupt teamorders hoeven uit te delen”, vervolgt Haug. “Onze coureurs zijn immers verstandig genoeg om zelf te weten hoe ze moeten handelen en hoe het spelletje werkt”, zo laat Haug merken dat hij verwacht dat Schumacher en Rosberg – ongeacht wie er later in het jaar beter voor staat in het kampioenschap – zich professioneel opstellen in het belang van het team.

Haug vertelt verder dat hij verwacht dat Schumacher er nog wel in slaagt om wat terug te doen in de teamstrijd met Rosberg. “Alles wat Nico dit jaar heeft laten zien, behoort ook voor Michael nameljk tot de mogelijkheden. Hij heeft tot op heden alleen veel pech gehad.”

Om terug te komen bij Rosberg: hij is over de laatste vier races gezien de coureur die de meeste punten van allemaal heeft gescoord. Of dit de jonge Duitser ook een titelkandidaat maakt, durft Haug op dit moment nog niet te zeggen: “Als coureur heeft Nico alles in huis om mee te doen om het kampioenschap, maar op het moment is het nog te vroeg om Nico al tot titelkandidaat te bombarderen.”