Mercedes-motorsportchef Norbert Haug vindt het niet meer dan logisch dat Lewis Hamiton voor zijn F1-team gaat rijden. “McLaren en wij deelden altijd de kosten van zijn opleiding”, aldus de Duitser.

“Hij is niet nieuw voor ons. We kennen hem al jaren via McLaren, onze partner”, zegt Haug tegen Autosport. “Ik vind het niet vreemd als een coureur voor ons gaat rijden. Lewis won vijftien van de twintig Formule 3-races in 2005 met een Mercedes-motor achterin. Ook al zijn F1-zeges waren met onze motoren.”

“Hij is allang lid van onze familie”, stelt de Mercedes-baas. “Hij kent en vertrouwt ons. Nu hebben we hem binnen en wordt het tijd dat we het op de racebaan gaan laten zien. Dat doen we nu onvoldoende. Vertrouw me: we werken er hard aan om dat te veranderen.”

Haug denkt dat Mercedes Hamilton snel een winnende auto kan geven. “Onze rondetijden tijdens de races zijn in de afgelopen drie jaar steeds dichter in de buurt gekomen van de voorste teams. Nu zitten er zo’n vijf à zes teams bij ons in de buurt terwijl dat er vorig jaar maar drie of vier waren. Er is het nodige veranderd.”

“We moeten daarom opnieuw een stap voorwaarts maken. Er zijn nu dertien races geweest en in vier Grands Prix hadden we een redelijke snelheid. Natuurlijk in China, waar we wonnen, maar ook in Monaco, waar we pole pakte en tweede werden. In Montréal waren we snel en in Valencia eindigden we op het podium. Er zaten ook lastige races tussen.”

“We moeten stabieler worden en constanter presteren om de volgende stap te maken. Daarin zijn we erg toegewijd en gepassioneerd. Ik denk dat het ons moet lukken.”