Mercedes-topman Norbert Haug benadrukt dat het Duitse team er alles aan doet om Michael Schumacher in Canada een probleemloos weekend te laten doormaken. Haug laat verder stilletjes doorschemeren dat hij de stiekeme hoop heeft dat Schumacher kan winnen in Montréal.

Na zes races heeft Schumacher pas twee punten achter zijn naam staan. In vier van de zes races is hij er bovendien niet in geslaagd de finish te halen, hetgeen in drie gevallen aan een technisch mankement te wijten was. Volgens Haug is het dan ook hoog tijd dat Mercedes ervoor zorgt dat deze problemen voortaan achterwege blijven.

“Michael heeft de laatste tijd veel last gehad van technische problemen, dus het is een prioriteit voor ons om ervoor te zorgen dat hij in Canada een probleemloos weekend kan doormaken en niet weer door betrouwbaarheidsproblemen getroffen wordt”, verklaart Haug.

Haug laat verder weten dat hij verwacht dat de race in Canada wel eens verrassend kan uitpakken, maar benadrukt dat hij vol vertrouwen is dat Schumacher er goed kan presteren, aangezien de 43-jarige veteraan in Monaco de snelste man op de zaterdag was.

Het Mercedes-kopstuk hoopt verder dat het geluksnummer zeven een rol zal spelen in Montréal: “Iedereen vraagt zich af of we in Canada de zevende winnaar in zeven races tijd krijgen. Michael heeft in Monaco echter laten zien dat hij nog altijd snel genoeg is om vooraan het veld me te doen, heeft al zeven keer gewonnen in Canada en rijdt ook nog eens met startnummer zeven…”