Mercedes-topman Norbert Haug maakt zich niet druk om de geruchten dat Ferrari toenadering zoekt tot Nico Rosberg en heeft de geruchten over een vertrek van de coureur afgedaan als een lachertje.

Het Italiaanse Autosprint wist onlangs te berichten dat Ferrari een oogje op Rosberg heeft en men de Duitser vanaf komend seizoen mogelijk wil aanstellen als de vervanger van Felipe Massa.

Volgens het bericht zou de Scuderia zelfs al contact gezocht hebben met het management van Rosberg, om te kijken hoe het zit met het contract dat de 25-jarige coureur aan Mercedes bindt.

Rosberg heeft naar verluidt namelijk een contract op zak dat tot en met het einde van 2012 doorloopt, maar volgens informatie van het Duitse Bild zijn er wel clausules in de overeenkomst opgenomen die een eerder vertrek mogelijk kunnen maken, zoals bijvoorbeeld een prestatieclausule.

Hoewel Rosberg zelf nog geen commentaar heeft willen geven op de berichtgeving, heeft Haug dat wel gedaan: “Het was afgelopen weekend 1 mei, en niet 1 april. Deze grap is dus een maand te laat gemaakt”, luidde zijn laconieke reactie.

Een andere kanttekening bij het verhaal is verder dat Massa in principe tot en met 2012 vastligt bij Ferrari. Of er in zijn overeenkomst kleine lettertjes staan die een eerder vertrek kunnen inleiden is niet duidelijk.