Mercedes-sportchef Norbert Haug ziet progressie bij ‘zijn’ team, al realiseert hij zich eveneens dat succes tijd kost en de Duitse formatie nog een lange weg te gaan heeft.

In gesprek met ESPNF1 laat Haug er geen twijfel over bestaan: Mercedes gaat een topteam worden, maar bevindt zich momenteel nog in een leerproces om dat voor elkaar te krijgen en dat kost tijd.

“We zijn een jong team”, herhaalt Haug dan ook nog maar eens. “We zijn pas aan ons tweede seizoen bezig, en het is geen geheim dat veel topteams minstens vijf jaar kost om de top te halen.”

“We hebben echter een goede basis gelegd en moeten – en gaan – ons dus stapsgewijs verder verbeteren”, benadrukt de Duitser, voor wie het dus zeker is dat dit Mercedes gaat lukken: “We komen er wel”, stelt hij namelijk vastberaden.

Om er voor te zorgen dat Mercedes volgend jaar al een belangrijke volgende stap kan zetten, moet de ondergrens van het team volgens Haug omhoog. “We zijn dit seizoen slecht uit de startblokken gekomen en onze uitgangspositie was daardoor slecht, al hebben we ons sindsdien wel verbeterd. Het doel voor volgend jaar is dan ook om een auto te bouwen waarmee we bij de drie beste teams horen. Dat is waar we nu mee bezig zijn.”

Zoals gebruikelijk benadrukt Haug tenslotte ook nog maar eens dat Michael Schumacher absoluut niet van plan is om wederom met pensioen te gaan en dat de Rekordmeister zijn contract gaat uitdienen: “Michael blijft volgend jaar gewoon voor ons rijden en dat bevalt ons prima.”