Mercedes-sportchef Norbert Haug twijfelt totaal niet aan Michael Schumacher en diens prestaties. Volgens Haug brandt het heilige vuur nog altijd bij de inmiddels 42-jarige zevenvoudig wereldkampioen.

Schumacher – die vorig jaar na een afwezigheid van drie seizoenen terugkeerde in de Formule 1- heeft het sinds hij zijn comeback heeft gemaakt niet altijd even makkelijk: de Mercedes is geen auto die races kan winnen en in Nico Rosberg heeft hij bovendien een sterke teamgenoot die met regemaalt sneller is, zoals met name in 2010 evident was.

In 2011 gaat het al wel een stapje beter en kan Schumacher zich beter meten met Rosberg, maar zo ongenaakbaar als hij in het eerste deel van zijn loopbaan was, is Schumacher – mede door de oncompetitieve Mercedes- zeker niet.

Het heeft voor veel kritiek gezorgd aan het adres van de Duitser, maar Merceds-sportchef Haug is altijd achter hem blijven staan, en doet dat ook nu weer in interview met Autosport. “In de kwalificatie komt Michael inderdaad iets tekort, maar in de wedstrijden zelf heeft hij goede dingen laten zien”, vindt Haug.

“De laatste vijf Grands Prix was zijn racetempo bovendien gelijk of zelfs iets beter dan dat van Nico”, vervolgt Haug, die Schumacher ook prijst vanwege zijn strijdlust: “Als je kijkt naar het aantal inhaalacties op de baan, dan is Michael degene die de meeste andere coureurs gepasseerd heeft. Dat is best indrukwekkend.”

“Met name in Canada heeft hij een aantal geweldige acties uitgehaald”, memoreert Haug, voor wie het geen twijfel lijdt dat Schumacher ‘het’ nog altijd heeft: “Michael is zeer ambitieus en het heilige vuur brandt nog altijd binnenin hem. Als je hem in de ogen kijkt, kun je dat ook zien.”