Norbert Haug neemt afscheid als autosportchef van Mercedes. De Duitser was 22 jaar het hoofd van de autosportafdeling. In die tijd behaalde hij zes Formule 1-titels en 87 Grand Prix-overwinningen.

Haug was niet alleen verantwoordelijk voor de Formule 1-motoren van Mercedes, waarvan naast het fabrieksteam ook McLaren en Force India gebruikmaken, maar ook de DTM-teams van Mercedes. In het Duits toerwagenkampioenschap veroverde Haug maar liefst 32 titels. Sinds de eerste titel in 1992 won Mercedes meer dan de helft van de races in de DTM.

Aan al het goede komt echter een einde, en in onderlinge overeenstemming hebben Haug en Mercedes besloten er een punt achter te zetten. “Norbert was het gezicht van Mercedes voor meer dan twintig jaar”, aldus Daimler-ceo Dieter Zetsche. “Hij heeft zijn stempel gedrukt op een era. Hij was onder meer de man achter de terugkeer van de Zilverpijlen in de Formule 1. Onze dank gaat uit naar zijn enorme toewijding.”

Haug is zelf ook dankbaar. “Ik wil het mooiste autoconcern ter wereld bedanken voor de afgelopen 22 jaar”, zegt hij. “Ik heb genoten van elk moment. We hebben fantastische prestaties bereikt, al zijn we er nog niet in geslaagd onze verwachtingen in de Formule 1 waar te maken. Maar we hebben de juiste stappen genomen om succesvol te zijn in de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat ons team en onze coureurs hun doelen gaan bereiken.”