Mercedes-topman Norbert Haug denkt dat Michael Schumacher de derde plaats die hij in Valencia heeft behaald kan opvolgen met meer goede optredens en verwacht hem nog vaker op het podium te zien.

Schumacher pakte afgelopen weekend voor het eerst sinds hij in 2010 aan zijn comeback begon een podiumplaats. Volgens Haug is het ‘belangrijk’ voor Schumacher dat hij weer op het ereschavot heeft gestaan, en Haug verwacht dan ook dat Schumacher dat vanaf nu vaker zal doen: “Mits wij hem een snelle en betrouwbare auto geven, zal Michael dit jaar nog meer podiums pakken”, voorspelt Haug in gesprek met Autosport.

De motorsportchef van Mercedes benadrukt verder nog maar eens dat het niet aan Schumacher lag dat hij tot de race in Valencia maar matig had gescoord: “Het gebrek aan goede resultaten valt Michael niet aan te rekenen, want hij heeft erg veel last gehad van technische problemen.”

“Ik denk dat hij zonder die problemen waarschijnlijk iets van zestig of zeventig punten had gescoord, en dan had hij er – net als het team, overigens – een stuk beter voorgestaan in het kampioenschap. Dat dit niet het geval is, ligt echter niet aan Michael maar aan ons”, zo verwijst Haug naar de vier keer dat Schumacher vanwege een defect aan zijn bolide is uitgevallen.

Dat Schumachers auto zo vaak stuk is gegaan, valt volgens Haug echter te verklaren doordat Mercedes er met de W03-bolide voor heeft gekozen ‘de grens op te zoeken met de ontwikkeling van de auto’.  “Als je dat doet is de kans dat je uitvalt uiteraard groter dan wanneer je op betrouwbaarheid inzet. Maar ja, dat gaat vaak ten koste van snelheid en ik denk dat we als team het recht hebben om te pushen.”

Haug laat tot slot nog optekenen dat het behalen van een podiumplaats geen invloed heeft op de toekomstplannen van zijn 43-jarige coureur: “Dat staat los van elkaar en zijn toekomst is iets waar we pas later over gaan praten.”