De GPDA kan ieder moment een statement uitgeven waarin zij haar standpunt met het oog op de Amerikaanse Grand Prix toelicht. Gisteren rond 16.00 uur vond er in het motorhome van Renault een belangrijke meeting plaats tussen de Michelin-coureurs en de teambazen.
Op dit tijdstip zijn de teams normaal gesproken bezig met het bespreken van de prestaties, maar dit keer ging het over hele andere zaken. De teambazen wilden de coureurs voorzien van achtergrondinformatie en vertellen wat er achter de gesloten deuren in Amerika is gebeurd. Er zou ook gediscussieerd zijn over de mogelijkheid om aan het einde van het seizoen een extra race in Indianapolis te rijden.

Onze medewerker Adam Cooper weet echter te melden dat er tevens andere zaken zijn besproken. Dit zou te maken hebben met een telefoongesprek tussen FIA-president Max Mosley en GPDA-voorzitter David Coulthard. Dit naar aanleiding van het statement dat negentien coureurs ondertekenden en ter verdediging van de teams aan de World Motor Sport Council aanboden. De coureurs zouden niet blij zijn met enkele dingen die Mosley tegen ’DC’ gezegd zou hebben.

Bovendien zou men er niet over te sproeken zijn dat ze niet persoonlijk aanwezig mochten zijn bij de meeting van de WMSC. Wat er precies in het statement komt te staan is nog de vraag, maar mogelijk wordt het opgesierd met de handtekeningen van enkele Bridgestone-coureurs.