Er heerst (opnieuw) onrust binnen Ferrari. Binnen het Italiaanse team, dat dit jaar achter Mercedes als tweede eindigde, zou een machtsstrijd aan de gang zijn.

Hoofdrolspelers zijn teambaas Maurizio Arrivabene en technisch directeur Mattia Binotto, meldt het Italiaanse Corriere Della Sera. Tijdens het afgelopen seizoen rommelde het al binnen het team, maar dat deed Arrivabene af als ‘Fake news’. De Corriere heeft vernomen dat het dispuut echter nog steeds niet is opgelost.

De dood van Ferrari CEO Sergio Marchionne verandert de machtsverhoudingen in Maranello. De voormalig topman wist de neuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen, wat leidde tot rust in de tent en een wederopstanding van het team. Toevallig viel Ferrari na zijn dood terug tot achter Mercedes, waardoor de titel naar Stuttgart ging. John Elkann volgde de overleden Marchionne op, maar wist niet direct de touwtjes strak te houden. Dat zorgde ervoor dat Arrivabene en Binotto met elkaar in conflict kwamen, terwijl de prestaties achterbleven.

Arrivabene en Vettel spelen onder één hoedje tegen Binotto. © Sutton Images.

Het conflict tussen de twee is recent uitgebreid met coureur Sebastian Vettel. De Duitser is het niet tevreden over de door Binotto afgeleverde wagen en liet dat tijdens het FIA-gala in Rusland afgelopen weekend nog eens merken: “Ik denk dat we over het algemeen nog erg ver weg zijn van Mercedes”, doelend op het technische pakket.

Andere teams hengelen ook naar de diensten van Binotto. De man zelf heeft echter nog “een missie af te maken bij Ferrari” en wil niet vertrekken. Voorwaarde is wel dat hij bescherming krijgt en dat er rust komt binnen het team.