Charles Leclerc draait er niet omheen dat zijn titelkansen er de afgelopen zes races niet bepaald beter op zijn geworden. De Ferrari-coureur houdt vertrouwen, maar weet ook: “De komende races voor de zomerstop worden erg belangrijk voor mijn titelkansen.”

Het is ongetwijfeld één van de grootste swings die we in de Formule 1 in een titelstrijd hebben gezien. Na drie races dit jaar stond Leclerc fier aan kop in het kampioenschap, terwijl Max Verstappen zesde stond op 46 punten achterstand. Zes races later is het Verstappen die een straatlengte voor staat op de nu als derde geklasseerde Leclerc – 49 punten, een ommezwaai van liefst 95 punten.

Lees ook: Ruim 50 journalisten zijn blij om Verstappen weer face-to-face te kunnen ondervragen

Hoog tijd dan ook dat hij weer eens een wedstrijd wint, beseft Leclerc, want dat is ook alweer zes Grands Prix geleden. En zijn zegeteller staat dit jaar pas op twee, die van Verstappen al op zes. Voor zijn WK-kansen, erkent hij, ‘worden de komende vier races voor de zomerstop heel belangrijk’. “Het zou lekker zijn om met een kwartet aan goede races op vakantie te gaan.”

Qua snelheid, vervolgt Leclerc, zit het ook wel goed. Het loopt bij Ferrari de laatste tijd vooral qua betrouwbaarheid en strategie niet naar wens. “Als we foutloze weekends hebben, komen de resultaten vanzelf wel”, twijfelt hij daar niet aan. Aan de werklust van Ferrari’s manschappen op Maranello ligt het namelijk niet. “We verrichten al sinds het begin van het jaar goed werk, daar zit het hem niet in.”

Lees ook: Coureurs stuk voor stuk aan zijde Hamilton: ‘Geen plek in F1 voor racisme’

“Qua betrouwbaarheid hebben we uitdagingen op ons pad gevonden. Die moeten we oplossen en ik heb er – zelfs als dat tijd kost – vertrouwen in dat dit gaat lukken.” Zijn vertrouwen in zijn titelkansen is ook niet gedaald, benadrukt hij tot slot. “Ik geloof er nog net zoveel in als vier, vijf races geleden. Het wordt moeilijker, maar alles is nog mogelijk.”