Stoffel Vandoorne is te zeer een nice guy en moet vaker dingen laten zien waar je mond van verbijstering van openvalt. Dat vindt oud-wereldkampioen Damon Hill.

Gevraagd door het Belgische RTBF wat hij van Vandoorne vindt, zegt Hill dat hij altijd onder de indruk is geweest van zijn talent, maar hij nog niet overdonderd is door wat de 26-jarige coureur uit Kortrijk in de Formule 1 heeft laten zien.

“Stoffel reed vroeger tegen mijn zoon Josh, dus ik ken hem al vanaf het begin. Ik heb zijn talent altijd bewonderd. Hij heeft veel potentieel, maar om succesvol te worden in de Formule 1 moet je echt iets bijzonders laten zien en dat heeft hij voor mij nog niet gedaan.”

Vandoorne loopt vooralsnog achter Alonso aan bij McLaren.

“Hij heeft nog niets laten zien waar mensen echt ‘wow!’ van roepen”, meent de wereldkampioen van 1996, die denkt dat Vandoorne misschien te zeer een nice guy is: “Dat moet hij misschien een beetje loslaten. Misschien moet hij wat gemener worden”, oppert Hill.

Vandoorne maakte in 2016 bij McLaren zijn debuut als vervanger van de geblesseerde Fernando Alonso in de Grand Prix van Bahrein. Sinds 2017 heeft hij een vast McLaren-zitje, naast diezelfde Alonso.

In hun 25 races naast elkaar bij McLaren heeft Alonso 49 punten gepakt, tegenover 21 voor Vandoorne. In 2017 won Alonso het kwalificatieduel met 16 -3, dit jaar staat het na vijf races 5-0 voor Alonso.

In 2018 staat het 5-0 in het voordeel van Alonso in de kwalificatiestrijd.