De kans is vrij groot dat Honda na 2006 de resterende aandelen van BAT in BAR-Honda overneemt. Laat ook Honda doorschemeren. Er bestaat een redelijke kans dat Honda binnen nu en twee jaar de resterende aandelen van British American Tobacco in BAR-Honda overneemt. Dat heeft Shoichi Tanaka, directeur van Honda Racing Development, bevestigd. De autofabrikant nam laatst al een belang van 45 procent in het team.

,,Als het voor het behalen van de wereldtitel noodzakelijk is de resterende aandelen over te nemen zullen we dat zeker niet nalaten'', aldus de topman van Honda. Na 31 juli wordt het binnen landen van de Europese Unie verboden tabaksreclame te maken. British American Tobacco heeft onlangs bevestigd desondanks nog tot en met 2006 bij BAR betrokken te willen blijven.

Maar met de steeds geringer wordende mogelijkheden tabaksreclame te maken is het niet uit te sluiten dat Honda per 2007 BAR volledig overneemt. Waarmee het team op het pad zou komen dat het in het voorjaar van '99 had verlaten: een volledig Honda/Honda-fabrieksteam.