Honda heeft bevestigd dat het in 2015 weer motoren gaat leveren aan McLaren. Eerder deze week waren er al sterke geruchten over een eventuele terugkeer. Het Japanse bedrijf was voor het laatst in 2008 in de Formule 1 actief.

Bij de onthulling was ook Martin Whitmarsh, teambaas van McLaren aanwezig. “Ik kijk uit naar de samenwerking. Samen hebben we al veel bereikt. Hopelijk kunnen de oude tijden herleven. We gaan samen een groot avontuur tegemoet. Ik ben blij dat Honda terug is in de Formule 1.”

Het duo McLaren-Honda was  in de periode 1988-1992 vrijwel onklopbaar. Zo wonnen Alain Prost en Aytron Senna in 1988 maar liefst vijftien van de zestien races voor het team. In vier jaar werden er 44 Grands Prix gewonnen en dat leverde dan ook vier wereldtitels op.

Honda was als team voor het laatst actief in de Formule 1 in 2008. De Japanners besloten zich aan het eind van het seizoen terug te trekken. Ross Brawn kocht het team op en werd vervolgens wereldkampioen met zijn hernoemde team Brawn GP.

Foto: Bruno Senna rijdt in de succesvolle McLaren-Honda van zijn oom Ayrton.