McLarens-motorleverancier Honda komt vermoedelijk in Maleisië met een nieuwe motorupdate. Dat wordt voor Honda dan de laatste van het jaar.

Dat vertelt Yusuke Hasegawa, het hoofd van Honda’s motorprogramma, aan Autosport. “We hebben in Spa een nieuwe motor gebracht en op dat moment waren er nog negen Grands Prix te gaan, wat betekent dat we sowieso nog een extra motorexemplaar moeten introduceren.”

“Als je naar die negen races kijkt en het punt halverwege neemt, kom je zo ongeveer uit op Maleisië, Japan of Amerika. In Japan willen we liever geen straf voor een motorwissel krijgen. Ik denk dat de fans daar niet blij mee zouden zijn”, zegt de topman van de Japanse autofabrikant. “Maleisië is dus logisch, al hebben we het er nog over met McLaren”, vervolgt hij.

Aangezien Honda nog drie tokens over heeft die het haar in staat stelt motorupdates te brengen en dus ook sowieso nog een motorwissel moet doen, is Honda’s simpele optelsom dat het dan ook logisch is een verbeterde versie van haar V6 te introduceren. Volgens Autosport moet Honda nog wel definitief bepalen wát het precies gaat updaten met de drie tokens.

Of Honda gelijk zowel Fernando Alonso als Jenson Button een nieuwe motor geeft, staat ook nog niet vast. “Uit tactisch oogpunt is het misschien beter het introduceren van de updates over twee races te verspreiden”, aldus Hasegawa.

Formula One World Championship 2016, Round 2, Bahrain Grand Prix, Manama, Bahrain, Friday 1 April 2016 - Yusuke Hasegawa (JPN) Head of Honda F1 Programme.

Hasegawa staat sinds begin dit seizoen aan het hoofd van Honda’s motorprogramma.