Goed nieuws voor Red Bull en Toro Rosso: motorleverancier Honda neemt een motorupdate mee naar de Grand Prix van Frankrijk.

Max Verstappen en zijn Red Bull-collega’s kunnen met de verbeterde Honda-motor op meer vermogen rekenen. De Japanse fabrikant kwam eerder dit seizoen, bij de Grote Prijs van Azerbeidjzan, ook al met een update – die was vooral gericht op de betrouwbaarheid, maar stelde de teams alsnog in staat meer vermogen te benutten.

Welke motoronderdelen met de nieuwe update precies verbeterd en vervangen gaan worden, is nog niet bekend. Met het vervangen van motorcomponenten komt ook het vooruitzicht van gridstraffen voor motorwissels dichterbij.

Conform het reglement bestaat een motor uit zes onderdelen: de verbrandingsmotor, turbo, MGU-H, MGU-K, energy store en control electronics.

Van de drie eerstgenoemde onderdelen mogen per seizoen drie stuks straffeloos gebruikt worden, van de drie laatstgenoemde onderdelen maximaal twee exemplaren.

Max Verstappen heeft momenteel van elk onderdeel twee exemplaren gebruikt. Met de energy store, de control electronics-module of MGU-K zit Verstappen nu dus al aan de max.

Honda-kopstukken Masashi Yamamoto en Toyoharu Tanabe. Foto: Motorsport Images.