Het duurt nog minstens tot mei of juni voordat motorfabrikant Honda de vibratie problemen in de McLaren-krachtbron heeft opgelost. 

De MCL32 kampt volgens Fernando Alonso al sinds de testdagen in Barcelona met vibratie problemen. Motorfabrikant Honda is hard bezig met het zoeken naar een oplossing, maar dit duurt langer dan gedacht. Het gaat volgens de Japanse fabrikant nog minstens een maand duren voordat de problemen opgelost kunnen worden.

Honda-baas Yusuke Hasegawa blijft optimistisch. “Ik denk niet dat de coureurs het met me eens zijn, maar ik denk dat de vibratie problemen al minder erg zijn dan in het begin van het seizoen”, zegt hij tegen Autosport. “We hebben alles geleidelijk aan verbeterd, maar het is natuurlijk nog niet helemaal opgelost”, meent de Honda-baas.

Hasegawa kan niet zeggen wanneer de problemen precies opgelost zullen zijn. De motorfabrikant werkt op dit moment aan een verbeterde power unit die het gebrek aan vermogen goed moet maken. Deze update zou begin juni bij de Grand Prix van Canada klaar moeten zijn.