De speciale, met de nieuwe Honda-motor uitgeruste testversie van de McLaren MP4-29 maakt komende vrijdag zijn debuut op het circuit van Silverstone. Dat bevestigt het team op Twitter.

Het was al eerder bekend dat het Engelse team werkt aan een speciale versie, de MP4-29H, van de auto van dit seizoen om nog voor het de nieuwe auto presenteert met de Honda-motor te kunnen testen. De bedoeling was om met de testauto te kunnen rijden bij de testsessie na afloop van de slotrace in Abu Dhabi.

Dat lijkt dus te gaan lukken, omdat Honda blijkbaar genoeg vertrouwen heeft in de huidige ontwikkelingsstand van hun nieuwe turbomotor. Op Silverstone gaat de van een Honda-krachtbron voorziene McLaren voor het eerst de baan op, zij het op demonstratiebanden en voor een beperkt aantal ronden. Het ritje zal voornamelijk gebruikt worden om promotiemateriaal te schieten.

Abu Dhabi

Bij de Grand Prix van Abu Dhabi zal McLaren ook alvast het nodige voorbereidende werk voor volgend jaar verrichten. Volgens Sky Sports is het team van plan tijdens de vrije training op vrijdag een uitgebreid updatepakket uit te proberen, waarvan een hoop onderdelen deel uitmaken van het ontwerp van de nieuwe MP4-30.