Het is voor Honda te laat om nog een motordeal voor 2016 met Red Bull Racing te sluiten, in het geval dat die renstal er niet uitkomt met Renault. Dat zegt Honda-chef Yasuhisa Arai.

“Ik denk dat het nu te laat is”, meldt Arai aan Autosport. “Zelfs als we nu een aanbieding zouden krijgen, gaat het niet meer lukken.” Volgens de Japanner richt Honda zich exclusief op fabriekspartner McLaren. “Dat hebben we altijd gedaan, en daar zal niets aan veranderen.”

Red Bull en zusterteam Toro Rosso hebben nog altijd geen motor voor volgend seizoen. Waar Toro Rosso dichtbij een deal voor 2015-motoren met Ferrari zou zijn, is Red Bull naar verluidt met de staart tussen de benen teruggekeerd naar Renault. Beklonken is de zaak echter nog niet. Volgens Motorsport is er daarom nog een kleine kans dat Red Bull overstapt op Honda-aandrijving.

Het is nog altijd mogelijk dat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz besluit met beide teams de Formule 1 te verlaten. Dat de teams er desondanks zelf vanuit gaan volgend jaar op de grid te staan, blijkt uit het feit dat ze zich afgelopen weekend bij de FIA inschreven voor het seizoen 2016. Red Bull strikte deze week in TAG Heuer bovendien een nieuwe sponsor voor volgend jaar.