*

Honda wil gelijk races winnen

Daan de Geus

Daan de Geus

2 september 2014 10:14

Honda wil gelijk races winnen
Racepictures

Honda keert in 2015 als motorleverancier terug in de Formule 1 en wil en denkt gelijk races te kunnen winnen met partner McLaren, waarmee het voor 2015 een exclusiviteitscontract heeft.

Dat verklaart Yasuhisa Arai, de motorsportchef van het Japanse merk, in interview met Formula1.com. “Ik ben er heilig van overtuigd dat we volgend jaar al races gaan winnnen”, verkondigt de topman van Honda, die zijn vertrouwen baseert op de overtuiging dat de V6-krachtbron waarmee Honda in 2015 komt gelijkwaardig zal zijn aan de momenteel dominante Mercedes-motor.

“Ik denk overigens ook dat de andere twee fabrikanten (Ferrari en Renault, red.) zich volgend jaar zullen herpakken, maar wij zullen er absoluut bij zitten”, herhaalt de Japanner, volgens wie alles bij Honda momenteel ‘volgens schema verloopt’. “Onze krachtbron op zich is klaar voor de laatste tests”, zo kan hij tot eigen tevredenheid melden.

“Natuurlijk gaat het tijd kosten de motor straks nog te integreren in het chassis en die componenten op elkaar af te stemmen, maar we beginnen komende week al met het runnen van simulaties op de fabriek en begin 2015 zullen we – vermoedelijk tijdens de test in Jerez – voor het eerst het circuit op gaan met de krachtbron achterin de nieuwe McLaren.”

Honda levert in 2015 overigens exclusief aan McLaren, maar staat er daarna voor open ook andere teams van krachtbronnen te voorzien. “We zullen er zeker over nadenken als andere teams bij ons aankloppen, al blijft McLaren ook in 2016 nog onze belangrijkste partner in de Formule 1”, aldus Arai, die overigens nog wel aangeeft dat Honda niet louter uit commerciële overwegingen met eventuele andere teams in zee zal gaan, maar juist ‘om meer data te verzamelen en de motor beter te maken, zodat we succes kunnen boeken’.

Lees meer over

Arai Honda Mclaren