Lewis Hamilton rekent erop dat de ‘honger’ van zijn team Mercedes er voor zorgt dat hij in 2014 wereldkampioen kan worden en Mercedes de constructeurstitel kan pakken.

“We zijn nu net tweede geworden in het constructeurskampioenschap, dus we willen het volgend seizoen uiteraard de volgende stap zetten en niet nog een keer als tweede eindigen”, verklaart Hamilton, zelf vierde bij de coureurs, in gesprek met Sky Sports.

“Het doel voor iedereen bij Mercedes is dan ook om de constructeurstitel te winnen, terwijl ik wereldkampioen wil worden bij de coureurs”, vervolgt de coureur die in 2008 al eens kampioen werd en weet dat het teleurstellend kan uitpakken als Mercedes straks niet in staat blijkt om om titels te strijden: “Maar voor dat soort negatieve energie is geen ruimte”, zo wijst de ambitieuze Hamilton dat gelijk van de hand.

Dat Mercedes in haar huidige hoedanigheid nog niet serieus voor kampioenschappen heeft kunnen vechten – nadat het in haar vorige incarnatie als Brawn GP in 2009 beide titels won – doet er volgens Hamilton niet toe. De Engelsman gelooft namelijk niet in zoiets als een ‘kampioenschapsmentaliteit’. “Iedereen heeft een andere aanpak en een andere benadering”, zegt hij.

“Wat ik hier bovenal merk, is dat iedereen erg hongerig is. De mensen hier op de fabriek hebben, ondanks dat ze het misschien wel verdienen, al een tijdje geen echt succes meer geproefd zoals teams als Red Bull, Ferrari en McLaren dat wel hebben gedaan. Ze hebben echter wel allemaal een enorme honger naar succes, en dat is dan ook wat ons succes zal brengen.”