De gevestigde orde zoals we die de afgelopen seizoenen kenden, zal vanaf 2014 –door de komst van V6-motoren- hoogstwaarschijnlijk verleden tijd zijn. Dat zegt Red Bull-teambaas Christian Horner tegen Autosport.

“Geen team weet waar het staat met de ontwikkeling voor de 2014-auto”, zegt Horner. “Het gaat dus ook onvoorspelbaar zijn in 2014. In de Renault-fabriek, onze motorleverancier, zijn ze al een tijdje goed bezig met de ontwikkeling van de nieuwe V6-motor. In het verleden heeft Renault bewezen zich goed aan te kunnen passen aan motorwijzigingen.”

Horner: “Het is niet vanzelfsprekend dat de teams die nu de dienst uitmaken dat in 2014 weer doen. Daarvoor zijn de wijzigingen te groot. Maar teams als Ferrari of Mercedes hebben echt geen voordeel ten opzichte van ons omdat ze zowel motor als chassis zelf produceren. Wij hebben de volledige steun van Renault.”

Volgens Horner maakt het niet uit of je nu zelf de motor fabriceert of niet, elk team zal problemen ervaren. “Tot nu toe zijn er enorm veel uiteenlopende ideeën van hoe de auto er in 2014 uitziet, maar het gaat erom hoe je de motor in je auto integreert. Dat is zowel voor ons, voor Mercedes en voor Ferrari lastig.”