Christian Horner denkt zeker dat Red Bull aan kan sluiten bij Ferrari en Mercedes en wijst naar 2016 als bewijs dat het haar auto sneller kan verbeteren dan haar rivalen.

Red Bull was tijdens het openingsweekend in Australië duidelijk het derde team, met Max Verstappen zowel in de kwalificatie als de race op de vijfde plek achter de Mercedes- en Ferrari-duo’s.

Volgens Horner moet Red Bull een halve seconde vinden om zich in de strijd met deze teams te kunnen mengen. Dat is daarbij niet onmogelijk, zo heeft het team volgens Horner vorig jaar wel bewezen.

“Ik heb pas nog naar de data van het raceweekend hier in China van vorig jaar gekeken en we zaten toen precies even ver achter Mercedes en Ferrari als nu”, vertelt Horner aan Sky Sports F1.

“Qua tempo zat Ferrari toen in China op hetzelfde niveau als Mercedes, maar wij hebben ze destijds over de loop van het seizoen alsnog ingehaald in de ontwikkelingsrace”, haalt Horner aan.

In 2016 stond Ferrari lange tijd tweede in het WK, achter Mercedes, maar draaide Red Bull de rollen net voor de zomerstop om en stond het de tweede plek vervolgens niet meer af.

Volgens Horner kunnen ‘kleine dingen veel verschil maken’ wat het ontwikkelingsprogramma van een team betreft en zit er al het nodige in de pijplijn bij Red Bull.

“Ik heb er vertrouwen in dat we, met de updates waar we al aan werken, in de basis een goede auto hebben en dat we die gedurende het jaar verder en verder kunnen verbeteren”, zegt Horner.

Los van dat het haar RB13-bolide moet updaten, moet Red Bull volgens coureur Daniel Ricciardo ook beter leren begrijpen hoe het deze moet afstellen.

Horner heeft daarbij op zijn beurt aangegeven dat het de RB13 tijdens de seizoensopener in Australië niet in het juiste raamwerk wist te krijgen qua set-up, wat het beeld aldaar ook vertekende.

Horner met Red Bull Racings Max Verstappen.