Red Bull moet een goede halve seconde per ronde vinden om zich in de strijd met Ferrari en Mercedes te kunnen mengen. Dat zegt teambaas Christian Horner.

Volgens Horner is Red Bull op het moment ‘duidelijk’ het derde team, maar is het erop gebrand snel vooruit te komen. “We willen het gat in de volgende twee races al beginnen terug te brengen.”

Tijdens de seizoensopener in Melbourne maakte Ferrari in Horners ogen de sterkste indruk. “Waarschijnlijk hebben zij ook de snelste auto”, zegt hij over het team dat de race won.

“Als ik eerlijk ben, denk ik echter dat Mercedes niet zo ver voor ons zit”, stelt Horner. “Mijns inziens moeten we een goede halve seconde per ronde vinden om ons in de strijd vooraan te mengen.”

Om de strijd echt aan te kunnen binden met Ferrari, moet Red Bull een halve seconde vinden.

Voor aanvang van het raceweekend in Australië was er nog enige ophef over het feit dat Red Bull haar ophangingssysteem moest aanpassen na inspectie door de FIA.

Volgens Horner speelde dit echter geen rol bij het presteren van het team in Melbourne. Dit komt ook omdat Red Bull er sowieso nog niet zeker van was het systeem in te zetten.

“We hebben er van de winter aan gewerkt en naar de ontwikkeling ervan gekeken. Zelfs als we er mee hadden mogen rijden, was het echter niet gezegd dat we dat zouden doen, vanwege het gewicht ervan.”

Red Bull reed nu met dezelfde ophanging als vorig jaar, vertelt Horner. Het vertrouwen in de rest van het RB13-ontwerp is daarbij groot. “Er zit denk ik veel potentieel in qua doorontwikkeling.”

“Er was ook genoeg positiefs aan het weekend in Melbourne, wat een circuit is waar we de laatste jaren sowieso niet bijster competitief zijn geweest. Er is genoeg goeds om op voort te borduren.”