*

Horner: ‘2019 wordt geen leerjaar, maar een nieuw hoofdstuk voor Red Bull’

Daan de Geus

Daan de Geus

18 december 2018 12:00

Horner: ‘2019 wordt geen leerjaar, maar een nieuw hoofdstuk voor Red Bull’
Red Bull

“Een nieuw hoofdstuk”, dat wordt 2019 volgens teambaas Christian Horner voor Red Bull. Met Honda- in plaats van Renault-motoren en een zich continu verbeterende Max Verstappen moet 2019 als ‘springplank’ fungeren voor het team.

Dat verklaart Horner in interview met FORMULE 1, gevraagd naar wat voor jaar 2019 voor Red Bull wordt. Met een nieuwe motorleverancier, na twaalf seizoenen met Renault, wacht Red Bull een grote verandering, maar van een leer- of opbouwjaar wil Horner niets weten. “Het wordt een nieuw hoofdstuk”, verkondigt hij.

“Ik zou het niet omschrijven als opbouwjaar”, vervolgt hij, “maar als een jaar dat hopelijk een springplank is om de teams boven ons in de nabije toekomst uit te dagen”, stelt de teambaas.

De Honda-V6 zit volgens Horner verder op het moment ‘tussen de Renault en de motoren van Mercedes en Ferrari in’. Hij ziet een stijgende lijn bij de Japanse fabrikant: “We hopen natuurlijk dat Honda dat vasthoudt en progressie blijft boeken in 2019 en 2020.”

Red Bull beschikt daarbij in Max Verstappen volgens Horner verder over een coureur die ‘zich continu verbetert’. “Een kwestie van ervaring. Hij doet steeds meer race- en levenservaring op, heeft steeds meer referentiepunten, meer kennis: dát maakt hem beter.”

In de FORMULE 1 special ‘Het jaar van Max’ vertelt Horner verder over hoe hij Max Verstappens 2018 ziet, Daniel Ricciardo’s overstap van Red Bull naar Renault (‘dat begrijp ik nog steeds niet echt’) en Red Bulls overstap van Renault naar Honda. Max Verstappen zelf komt ook in een exclusief interview uitgebreid aan het woord. ‘Het jaar van Max’ is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.