Christian Horner kijkt tevreden terug op de Belgische Grand Prix. Oké, Sebastian Vettel won niet, maar hij profiteerde wél van de uitvalbeurten van Fernando Alonso en Lewis Hamilton.

Vettel startte vanaf de tiende plaats en kon na de race richting het podium om de beker voor de tweede plaats op te halen. De achterstand in het kampioenschap van Button is aanzienlijk en dus is Vettel misschien moreel wel de grote winnaar van de race op Spa.

Zijn teambaas, Christian Horner, is in ieder geval blij dat de coureur uit Heppenheim heeft geprofiteerd van de uitvalbeurten van de concurrentie. “Ik heb meerdere malen gezegd dat tijdens het kampioenschap vanzelf dingen duidelijk worden”, zegt de Engelsman. “Fernando had een fenomenale reeks waarin hij telkens punten pakte. Dat eindigt op een gegeven moment gewoon.”

“Hij had pech dit weekend en het zag er vervelend uit toen die Lotus langs zijn hoofd scheerde. Alle coureurs stapten ongeschonden uit en dat is het belangrijkste. Toen duidelijk was dat iedereen ongedeerd was, werd het voor ons een dag waar twee concurrenten waren uitgevallen. Daar moesten we optimaal van profiteren.”

En dat lukte. Het gat tussen Alonso en Vettel bedraagt, met de Italiaanse GP op het programma, nog 24 punten. Laatstgenoemde was vorig jaar oppermachtig in Monza. Vettel pakte op zaterdag de pole en had aan het einde van de race een kleine tien seconden voorsprong op Button.

Een herhaling van die prestatie is volgens Horner alles behalve een garantie. “Vorig jaar telt niet meer, met een seizoen zoals we die nu hebben. We gaan naar Monza en hopen daar competitief te zijn. Daar reden we een van onze beste races. Het is een geweldig circuit en hopelijk ligt er nu een andere uitdaging”, besluit Red Bulls teambaas.