Red Bulls teambaas Christian Horner en technisch directeur Adrian Newey zijn lovend over de kwaliteiten van Sebastian Vettel, die de afgelopen twee jaar namens Red Bull kampioen is geworden.

In interview met het Britse Autosport schetst Newey een beeld van hoe hij Vettel ziet: “Sebastian is natuurlijk ontzettend getalenteerd, maar ook een hele slimme, ijverige en vastberaden jongeman.”

“Hij geeft je echt de indruk dat hij tijdens elke race weer iets bijleert en zelden twee keer dezelfde fout maakt”, gaat Newey door met zijn lofzang aan het adres van de coureur die in twee van zijn hand afkomstige auto’s naar de titel reed.

Newey typeert de kersverse tweevoudig wereldkampioen daarnaast als een ‘ontzettend competitieve’ en veeleisende coureur: “Dat is hij absoluut, maar dan wel op een goede manier. Sebastian is zeker niet arrogant of iets dergelijks, maar als hij voor zijn eigen gevoel onder zijn kunnen presteert, dan kan hij daar wel heel erg mee zitten.”

Dat Vettel zo goed is, komt volgens Newey ook door zijn nieuwsgierige en nuchtere aard. “Hij wil altijd alles begrijpen, ook als het niet direct relevant is voor de manier waarop hij kan rijden. Daarnaast is Sebastian ook heel kalm en koel. Hij laat al zijn succes niet naar zijn hoofd gaan.”

De technisch directeur verwacht verder van Vettel dat hij nog jaren in de Formule 1 zal blijven rijden zolang hij zichzelf kan blijven uitdagen. Dat is uiteraard slecht nieuws voor Vettels rivalen, zeker aangezien Vettel volgens Newey als coureur geen zwaktes heeft: “Ik heb er in ieder geval nooit één kunnen ontdekken”, besluit hij.

Teambaas Horner voorspelt op zijn beurt dat Vettel, die nog altijd pas 24 is, alleen maar beter kan worden. “Het wordt moeilijk voor hem om dit jaar in de toekomst te gaan evenaren, maar Sebastian is nooit tevreden en wil het altijd beter doen. Dat is ook precies wat hem zo’n goede coureur maakt”, aldus Horner.