Daniel Ricciardo is niet alleen van grote waarde voor Red Bull vanwege zijn resultaten, maar ook vanwege zijn positieve instelling. Dat verklaart Red Bull-teambaas Christian Horner.

Ricciardo heeft Red Bulls enige twee zeges van het jaar geboekt en is verantwoordelijk voor 131 van de 219 punten die het team in totaal verzameld heeft, maar zijn bijdrage blijft niet beperkt tot hetgeen hij op het circuit presteert, vertelt Horner aan Autosport.

“Daniel heeft een enorme dosis enthousiasme en positivisme met zich mee naar het team gebracht en dat heeft iedereen binnen Red Bull een flinke positieve impuls gegeven”, zegt Horner over de van Toro Rosso overgekomen coureur.

“Daniels indrukwekkende resultaten, zijn ijzeren wil achter het stuur en zijn positieve houding zijn – zeker op de momenten dat het niet lekker liep – echt heel waardevol voor het team geweest”, zo roemt de teambaas de jonge Australiër.

“Het team krijgt haar motivatie namelijk voor een groot deel van de coureurs, want zij zijn uiteindelijk degenen die het op zondagmiddag in de race moeten doen en moeten presteren.”

Het doet Horner verder goed dat Ricciardo ook een goede relatie heeft met teamgenoot Sebastian Vettel. “Ze hebben een goede band en maken elkaar sterker. Op de baan pushen ze elkaar, maar ernaast doen ze er samen alles aan de auto te verbeteren.”