Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal 2013 net zo verlopen als 2012. Hij verwacht niet dat er een team bovenuit zal steken.

“Ik vermoed dat bepaalde teams op bepaalde circuits weer enorm sterk zullen zijn”, zegt Horner. “De geblazen diffuser had afgelopen seizoen veel invloed op onze prestaties in het begin van het seizoen. We haalden toch het beste uit de situatie en gingen door met ontwikkelen. Uiteindelijk kregen we de zaken voor elkaar en presteerden we toen het erom ging.”

Horner: “De laatste drie jaar waren fenomenaal voor ons. In drie jaar tijd alle kampioenschappen binnenslepen is iets bijzonders. Maar op dagen dat je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je die belangrijke derde, vierde, vijfde binnensleept.”

“Er zijn slechts drie teams in de Formule 1-geschiedenis die drie opeenvolgende constructeurstitels gewonnen hebben. We zijn uiteraard erg gemotiveerd om onze reeks uit te breiden. Maar we onderschatten de tegenstand niet. Zowel in 2010 als afgelopen jaar was het enorm close met Alonso en ook komend seizoen gaat het weer zwaar worden”, aldus de Red Bull-teambaas.