*

Horner gefrustreerd maar hoopvol na straf Verstappen: ‘Alles nog mogelijk’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

27 oktober 2019 00:49

Horner gefrustreerd maar hoopvol na straf Verstappen: ‘Alles nog mogelijk’
Motorsport Images

Red Bull-teambaas Christian Horner neemt Max Verstappen weinig kwalijk na zijn straf. De Nederlander raakte zijn poleposition voor de Grand Prix van Mexico kwijt, nadat hij vol door had gereden tijdens een gele vlag-situatie. 

Lees ook: Gridstraf Max Verstappen: pole position afgenomen na negeren gele vlaggen

In eerste instantie was Christian Horner nog van mening dat er geen sprake was van gele vlaggen toen Max Verstappen door de laatste sector snelde. Hij raakte uiteindelijk zijn pole kwijt, omdat hij niet voldoende had afgeremd na de crash van Valtteri Bottas. “Frustrerend. Maar het is wat het is”, aldus Horner.

Red Bulls teambaas neemt zijn coureur in ieder geval weinig kwalijk. “Verstappen was verrast door de situatie. Hij had geen geel licht op zijn dashboard, maar dat kwam waarschijnlijk door het ongeluk (alarmeringssysteem beschadigd, red.). Er werd enkel geel gezwaaid. Zijn sectortijd tussen de baanposten was zelfs langzamer dan ervoor.” Ondanks de consequentie van de straf, een vierde startplek, houdt Horner vertrouwen. “Ook vanaf de tweede startrij is er nog van alles mogelijk.”