Red Bull teambaas Christian Horner hoopt dat teams willen praten om de beruchte haaienvin nog voor de Grand Prix van Australië weg te halen. 

Naast de fans en Liberty Media sporting director Ross Brawn heeft ook Christian Horner zich nog eens uitgesproken over de haaienvinnen op de Formule 1 bolides van 2017. De Brit zei tegen Autosport.com dat hij de nieuwe auto’s er mooi uit vond zien, maar bekende geen fan te zijn van de haaienvinnen en hoopt dat er nog iets aan gedaan kan worden.

“De auto’s zien er op de baan geweldig uit en ze maken het de coureurs ook echt moeilijk. Het zou voor mij alleen fijn geweest zijn als we van die haaienvinnen en die snor-achtige vleugels (T-wings, red.) af konden. Misschien is daar nog tijd voor. Het is namelijk jammer dat het een beetje afleidt van de rest van de auto.”

Het zal echter niet makkelijk zijn voor Horner om de haaienvin ook daadwerkelijk te verbannen uit de Formule 1. Er is namelijk unanieme goedkeuring nodig van alle teams om een technische regel te veranderen of door te voeren.

Daarnaast zullen de aerodynamica-experts van de teams zelf ook tegen de aanpassing zijn, verwacht Horner. De Red Bull teambaas weet dat het moeilijk is, maar hoopt toch dat teams zullen denken aan het uiterlijk van de F1 auto’s en de toekomst van de sport.