Red Bull-teambaas Christian Horner heeft ‘veel respect’ voor de manier waarop Charles Leclerc zich op de baan gedraagt. De Monegask ‘racet hard, maar eerlijk’, stelt Horner, die blij is dat de gevechten met Max Verstappen voorlopig netjes zijn verlopen.

Met name aan het begin van het seizoen ging het er soms hard aan toe op de baan tussen Leclerc en Verstappen, die dit seizoen de hoofdrolspelers zouden zijn. Leclerc kende dit seizoen de nodige pech en heeft soms door strategische blunders kostbare punten laten liggen, maar het is op de baan nog niet fout gegaan tussen de twee jonge coureurs.

Leclerc kan daarom rekenen op lof van Horner. “Ik heb veel respect voor de manier waarop hij zich heeft gedragen”, zegt Horner. “Ook voor de manier waarop hij racet, hij is hard maar eerlijk en het racen tussen deze twee… We hebben veel harde gevechten gezien tussen deze twee in de eerste seizoenshelft, maar er is geen enkele keer contact geweest. Dat is geweldig om te zien en het is een genot om hier deel van uit te maken”, aldus de Red Bull-teambaas.

Lees ook: Marko geniet van goed seizoen Red Bull, maar baalt van foutenfestijn Ferrari

Waar Red Bull-adviseur Helmut Marko nog aangaf dat hij baalt van het foutenfestijn bij Ferrari, laat Horner juist het tegenovergestelde horen. “Er is geen greintje van mij dat wenst dat Ferrari beter was!”, grapt de Brit. “Vorig jaar was een strijd tussen zwaargewichten die 22 ronden lang doorging en dat wil ik liever niet nog eens meemaken.”

Met een ruime voorsprong van tachtig punten heeft Verstappen voorlopig nog niet veel te vrezen, maar Horner weet ook dat er nog negen races te gaan zijn waarin het zomaar anders kan zijn. “Het is een geweldige manier om de zomerstop in te gaan, maar we hebben nog veel races te gaan. Ferrari is snel en Mercedes komt terug in het spel. We hebben nog een lange weg te gaan, niks is gegarandeerd.”