Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft ‘zelden zo genoten’ van een seizoen als deze. Toch had de Oostenrijker wel op wat meer competitie van Ferrari gehoopt: “Het is jammer dat ze zoveel fouten maken.”

Red Bull heeft een comfortabele voorsprong met nog maar negen races te gaan. Het team moet 97 punten voorsprong zien te verdedigen bij de constructeurs terwijl Max Verstappen een voorsprong van tachtig punten heeft ten opzichte van Charles Leclerc.

Met zo’n sterke seizoenstart is het genieten geblazen voor Red Bull-adviseur Helmut Marko. “Het is zelden zo leuk geweest”, zegt Marko tegen OE24. “Bijna elk weekend is een plezier, heel anders dan vorig seizoen toen alles veel zenuwen kostte”, doelt hij op de intense titelstrijd met Mercedes.

Lees ook: Door de lens van Peter: een inkijkje in de spartaanse werkplek van Max Verstappen

“Het is gewoon een beetje jammer dat Ferrari zoveel fouten maakt”, geeft Marko, die op meer competitie had gehoopt, toe. “Ze worden onder hun waarde geslagen, we hebben echt medelijden met ze. Maar nogmaals, ze zullen terugkomen, ze hebben zo’n sterke auto”, weet de Oostenrijker zeker.

Volgens oud-Formule 1-coureur Gerhard Berger zouden de fouten van Ferrari veroorzaakt worden door de druk die op het team staat, nu zij plots weer eens als favoriet waren aangewezen. Berger stelde dat Ferrari daardoor pas volgend jaar echt klaar zou zijn voor een titelstrijd. “Dat is inderdaad een mogelijke verklaring”, reageert Marko op die suggestie van zijn landgenoot.