Christian Horner heeft tegenover Sky Sports toegegeven dat er nog twee kandidaten zijn overgebleven om Mark Webber volgend jaar op te volgen bij Red Bull: Kimi Räikkönen en Daniel Ricciardo.

Nadat Webber zijn afscheid had aangekondigd, noemde Horner ook Jean-Eric Vergne nog als een van zijn mogelijke opvolgers. Uit het feit dat Ricciardo deze week wel een kans krijgt om te testen voor Red Bull en Vergne niet kan worden opgemaakt dat de Fransman niet op promotie hoeft te rekenen. Dat beaamt Horner als hij wordt gevraagd of het nu tussen twee coureurs gaat en Vergne is afgevallen. “In principe wel, waarschijnlijk”, zegt hij tegen Sky Sports.

Ricciardo mag vanmiddag laten zien dat hij klaar is om de overstap te maken van Toro Rosso naar Red Bull. “Het is een mooie gelegenheid voor ons om hem te evalueren door hem bandentests te laten uitvoeren en voor hem is het ook een geweldige kans. Hij heeft nog niet echt het achterste van zijn tong laten zien sinds Webber zijn afscheid aankondigde, dus we willen graag een beter beeld krijgen van wat hij te bieden heeft.”

Horner wilde niet ingaan op de vraag of er een keuze moet worden gemaakt tussen de twee overgebleven kandidaten of dat Ricciardo slechts het plan-B is wanneer  Räikkönen het aanbod van Red Bull afslaat. “Ons sollicitatieproces is uiteraard vertrouwelijk”, aldus Horner.

“Kimi’s palmares spreekt voor zich”, vervolgt Horner. “Hij is een titelkandidaat en maakt het Sebastian Vettel nu al lastig. Maar we bevinden ons in de bevoorrechte positie dat we niet alleen fantastische coureurs als Kimi aanspreken, maar ook de kans hebben om jonge talenten te ontwikkelen. Er is veel belangstelling voor het stoeltje, maar we hopen aan het eind van de zomer een besluit te kunnen nemen.”