Red Bull-teambaas Christian Horner is tevreden met het besluit om Daniil Kvyat te behouden bij Toro Rosso. Volgens Horner is het te verwachten dat de Rus zich weet te herpakken.

Red Bull Junior Pierre Gasly klopte aan de deur bij Toro Rosso. Het leek erop dat het talent – dat momenteel in de GP2 Series uitkomt – volgend jaar het stoeltje zou gaan overnemen van Daniil Kvyat. Desondanks werd het afgelopen weekend bevestigd dat Toro Rosso het komende seizoen opnieuw met Carlos Sainz en Kvyat zal aanvangen.

Christian Horner staat volledig achter dat besluit, en geeft als reden de steeds beter wordende prestaties van Kvyat van de afgelopen paar races. “Ik denk dat het de juiste keuze is”, aldus Horner. “Daniil heeft een zwaar jaar achter de rug, nadat hij het vorig jaar oké deed. Zijn zelfvertrouwen heeft natuurlijk een deuk opgelopen.”

“Hij heeft hard gewerkt om zichzelf te herpakken en hij heeft zichzelf bij elkaar geraapt. Op 22-jarige leeftijd is het te vroeg om de handdoek in de ring te gooien voor Daniil”, verklaart Horner. “Ik denk dat het het juiste besluit is om hem een nieuwe kans te geven. Ik denk dat we zullen zien dat hij zich herpakt.”

Horner geeft toe dat het verlengen van het contract van Kvyat mede dankzij zijn aanraden is gebeurd. Desondanks ziet hij Kvyat niet snel terugkeren bij Red Bull. “Het is de komende jaren geen optie, want onze stoeltjes zijn bezet.” Daarmee geeft Horner nogmaals aan dat Ricciardo en Verstappen het tweetal coureurs van de toekomst is voor Red Bull.

“We zijn van mening dat het de beste keuze is om hem in die auto (de Toro Rosso, red.) te laten rijden. Hij is nog erg jong. Hij is een snelle coureur, dat heeft hij vorig jaar wel laten zien. Hij verdient een kans om zich te herpakken en te herstellen.”