Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat zijn coureur Daniil Kvyat zich in Monaco van zijn beste kant heeft laten zien. Ook Toro Rosso-coureurs Max Verstappen en Carlos Sainz kunnen op een pluim van Horner rekenen.

Na een wat tegenvallende seizoensstart, mede door technische problemen, begon de druk langzaam toe te nemen op Kvyat. Onder meer Helmut Marko, ook één van de topmensen bij Red Bull, vond dat de Rus wel eens wat moois mocht laten zien. Volgens Horner heeft Kvyat dat in Monaco echter ook zeker gedaan, met een vijfde tijd in de kwalificatie en vierde plaats in de race.

“Ik vind dat Daniil een hele goede wedstrijd heeft gereden”, zegt Horner tegen ESPNF1. “Zijn start was goed en zijn pace daarna ook. Hij gaf goed thuis op de momenten dat het nodig was en wist de bandenslijtage goed onder controle te houden. Het was gewoon een heel sterk weekend van hem, heel positief, met zijn beste finish in de Formule 1 als resultaat.”

Kvyat en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo krijgen verder nog een complimentje voor hoe ze zich na de late neutralisatie goede teamspelers toonden. Waar Ricciardo tijdens de safety car-fase een pitstop maakte, bleef Kvyat buiten. Red Bull gaf Kvyat daarop opdracht Ricciardo er langs te laten, zodat de Aussie misschien nog een podiumplek kon pakken. Dat bleek niet haalbaar, waarop het team de rollen omdraaide en Kvyat P4 terugkreeg.

“Dat was goed teamwerk van de jongens. Ze speelden het heel fair. Meer dan dat kun je qua samenwerking niet van ze verwachten”, verklaart Horner, die echter ook nog mooie woorden paraat heeft voor de coureurs van Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso, Max Verstappen en Carlos Sainz. “Die jongens gingen er echt voor! Iedereen in de top tien spaarde banden, Max en Carlos waren de enige twee die de hele race vol aan het knokken waren.”

Dat Verstappen na 64 ronden botste met Romain Grosjean, was volgens Horner het geval van een inschattingsfoutje. “Daar lijkt het althans op. Ik denk dat hij werd verrast doordat Grosjean behoorlijk vroeg in de remmen ging, terwijl hijzelf net een move wilde maken. Het was een flinke klap, dus het was goed om te zien dat hij er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen.”