Red Bull-teambaas Christian Horner zag zijn coureur Max Verstappen in Abu Dhabi als tweede eindigen. Volgens Horner was het een sterke afsluiter van ”het beste jaar tot nu toe van Max”.

Lees ook: Hamilton sluit 2019 af in stijl met dominante overwinning

In de openingsfase van de race had Verstappen nog wat moeite met de Ferrari’s. “Max kwam goed door de eerste bocht, maar ging een beetje wijd in de haarspeldbocht en op het rechte stuk daarna. Dan ben je een sitting duck“, legt Horner uit aan de pers. “Daardoor kon hij zich niet goed verdedigen tegen Vettel, die meer grip had. Bovendien was het lastig voor Max omdat hij in de vuile lucht zat van de wagens voor hem. Na de pitstop van Leclerc kon hij zijn eigen race rijden en Charles makkelijk inhalen. Helaas was Hamilton toen al te ver weg.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Foto: Motorsport images.

Positief 2019 voor Red Bull
Voor Red Bull was 2019 een bewogen jaar. Het wisselde van een Renault-motor naar een Honda-krachtblok. Die wissel pakte goed uit voor het team. “Je moet dit jaar zien als een transitiejaar, maar het was toch succesvol. Het partnerschap met Honda werkt geweldig, we komen steeds dichter bij de pace.” De twee partners hebben daarnaast de nodige successen gevierd. “Drie poles, waarvan we er twee mochten houden, drie overwinningen en negen podiumplekken, dat is heel indrukwekkend. En Max reed geweldig, dit was zijn beste jaar”, bejubelt hij zijn coureur.

2019 geeft hoop voor volgend jaar. “Doordat de regels gelijk blijven, hopen we dat we Mercedes kunnen uitdagen. Zij zijn nu nog de benchmark. De wagen van volgend jaar is bijna dezelfde als nu, dus de verhoudingen zullen niet sterk veranderen.”

2021?
Volgend jaar behoudt Red Bull zijn rijders, maar in 2021 ligt alles open. “Bijna alle toppers zitten in 2021 zonder contract. Maar Max is blij hier, hij past goed bij ons. Wij moeten hem een goede wagen geven volgend jaar, zodat we hem kunnen behouden.” Volgens Horner hoeft er overigens helemaal niets te veranderen in de rijdersbezetting. “Voor hetzelfde geld blijft iedereen bij hetzelfde team. Leclerc zit vast, Lewis is blij waar hij zit, Max is blij. Waarom zouden ze wisselen?”