Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft ook de laatste race van het seizoen gewonnen. De Brit reed in zijn Mercedes dominant naar de overwinning, met een voorsprong van ruim vijftien seconden op de nummer twee, Max Verstappen. Charles Leclerc maakte het podium compleet.

Onder het kunstlicht van het Yas Marina Circuit maakten de coureurs zich op voor de laatste Grand Prix van 2019, wat tevens de (voorlopige) afscheidsrace was van Nico Hülkenberg en Robert Kubica. Het veld kwam goed weg, op een kapotte neus voor Pierre Gasly na. Racewinnaar Lewis Hamilton kon het allemaal weinig deren. De Brit hoefde enkel bij de start in zijn spiegels te kijken en reed daarna met rasse schreden weg van de andere coureurs.

Nummer twee Max Verstappen reed eveneens een grotendeels anonieme race. Zijn achterstand op Hamilton was te groot om een vuist te maken, terwijl hij Charles Leclerc ver achter zich liet. Wel waren de Nederlander en de Monegask in de eerste fase van de race gelijkwaardig aan elkaar, maar na de tweede pitstop van Leclerc moest hij zijn aspiraties op de tweede plek opgeven.

(Tekst gaat door onder de foto)

Foto: Motorsport images.

Bottas komt net tekort
De achteraan gestarte Valtteri Bottas kwam nog dicht in de buurt van het podium, hij eindigde enkele tienden achter Leclerc. Sebastian Vettel en Alexander Albon sloten aan op plek vijf en zes. De Thai zette in de slotfase zijn Red Bull nog voor de Ferrari van Vettel, maar de ervaren Duitser pakte die plek terug in de tweede DRS-zone. Sergio Perez eindigde op plek zeven als ‘best of the rest’, voor beide McLaren en Daniil Kvyat.

De schade waardoor Gasly plek zes in het kampioenschap verloor. Foto: Motorsport images.

Carlos Sainz pakte met plek tien in de race de zesde positie in het kampioenschap af van Pierre Gasly, die na het gemor in de eerste ronde een verloren race reed. Beide Renaults eindigden net buiten de punten, gevolgd door de Alfa Romeo’s en de Haas-rijders. Pierre Gasly split beide Williams-rijders, terwijl Lace Stroll als enige de finishvlag niet zag.

(Volledige uitslag volgt onder de foto)

Foto: Motorsport images.