Teambaas Christian Horner heeft herhaald dat Red Bull de problemen van de RB10 kan oplossen, waarbij hij duidelijk maakt dat er geen grote problemen zijn met het ontwerp van Adrian Newey.

“Er is veel te doen, maar er is ook nog veel tijd voor de eerste race op het programma staat”, zegt Horner in gesprek met Sky Sports F1, aanhalend dat er voordat het zover is ook nog twee tests in Bahrein volgen: “Die tests worden belangrijk voor ons”, beaamt Horner. “Maar dat is ook waarom iedereen bij ons en bij onze motorleverancier Renault hard aan het werk is om de problemen op te lossen.”

Gevraagd of Red Bull zich in Bahrein een herhaling van de testweek in Jerez kan veroorloven – waar het team in vier dagen tijd door elektrische- en motorproblemen slechts tot 21 rondjes kwam – antwoordt de teambaas met ‘liever niet’. “Maar aan de andere kant is dit wel waar de tests voor zijn, om problemen te ontdekken en op te lossen voordat het seizoen begint.”

De suggestie dat de problemen met de RB10 veroorzaakt zijn door Newey’s ontwerp, dat naar verluidt enkele radicale en complexe oplossingen bevat voor de installatie van de elektrische systemen, wijst Horner van de hand. “Nee, nee, nee, dit komt niet door Adrian. Er zijn wel wat kleine dingetjes, maar er is niets groots mis met zijn ontwerp.”

“Het is duidelijk dat wij wat dingen moet veranderen, terwijl Renault ook een aantal issues moet oplossen, maar deze auto’s zijn gewoon zo ingewikkeld dat kleine mankementen tot grote problemen kunnen leiden.”