Max Verstappens teambaas Christian Horner is zwaar onder de indruk van de race van de Nederlander. Net als Mercedes-kopstukken Toto Wolff en Niki Lauda.

“Max reed één van de beste races die ik in de Formule 1 heb gezien”, jubelt Horner ten overstaan van Sky Sports F1. “De manier waarop hij terug naar voren kwam, was uitzonderlijk.”

Om de zege deed Verstappen niet mee, na Red Bulls beslissing hem in ronde 44 voor intermediates naar binnen te halen. “We besloten het gewoon te wagen, want het had hem de zege kunnen opleveren.”

“Helaas ging het daarna echter weer harder regen”, vervolgt Horner, die zijn coureur daarom weer naar binnen riep voor de volwaardige regenbanden. Verstappen kwam toen als zestiende weer naar buiten.

In de laatste vijftien ronden, na weer een safety car-fase, knokte Verstappen zich haast ronde na ronde langs dertien van zijn collega’s, naar de derde plek en het podium.

“Max was vanaf die herstart vastbesloten het podium nog te halen”, weet Horner. “Hij zocht en vond overal grip. Hij heeft veel gekart en gebruikte die ervaring met het rijden van andere lijnen optimaal.”

“Max kende totaal geen angst, ondanks de vreselijke weersomstandigheden. Hij reed een geweldige race en verdiende het absoluut op het podium te staan en daar met zoveel gejuich ontvangen te worden.”

Wolff en Lauda
Mercedes-topmannen Wolff en Lauda juichen natuurlijk vooral voor hun eigen coureurs, maar met zijn ijzersterke race kreeg Verstappen de handen van de Oostenrijkers toch ook op elkaar.

“Verstappen was buitengewoon”, meent Lauda, die toch lang niet altijd even positief over de Red Bull-rijder is. “Ik wist al dat hij goed is, maar hij heeft maar weer eens bewezen waartoe hij in staat is.”

Volgens Wolff reed Verstappen ‘alsof er geen morgen bestaat’. “Hij was echt heel erg snel. Natuurlijk, hij had nieuwere banden, maar dat doet totaal niet af aan zijn prestatie.”