Red Bull Racing heeft wat recht te zetten in Canada. Vorig jaar verloor Sebastian Vettel in de slotronde de koppositie aan Jenson Button. Teambaas Christian Horner is duidelijk over het doel voor dit jaar.

De race in Montréal was vorig jaar ongetwijfeld een van de meest spectaculaire races van het jaar. Een paar uur oponthoud door hevige regen en het feit dat Button dus in de slotronde Vettel verschalkte, maakten het tot een illustere race. Maar Red Bull is nu gebrand op wraak.

“We komen hier graag. Deze stad leeft”, liet teambaas Horner optekenen in La Presse. “De sfeer is altijd fantastisch. Misschien is het niet het meest opwindende circuit op de kalender. Wel wordt er altijd gaaf geracet.”

“Wij hebben deze race nog nooit gewonnen. Vorig jaar zaten we er dicht bij. Het zou fantastisch zijn als we de boel dit jaar kunnen rechtzetten. Puur vermogen is hier cruciaal. Totaal anders dan Monaco. Wellicht dat we nu weer competitief zijn, maar we gaan in ieder geval vol in de aanval.”

Horner meent dat zijn team nog steeds gretig is. “We zijn nog steeds jong. Dit onze achtste auto in evenveel seizoenen en we zijn nog steeds hongerig naar succes. We willen nog meer winnen. Nog nooit waren we zo gemotiveerd.”