Red Bull-teambaas Christian Horner heeft het doel voor de tweede seizoenshelft scherp voor ogen: Ferrari verslaan: “Het is een agressief maar realistisch streven.”

Red Bull was aan het begin van het seizoen genoodzaakt de doelen enigszins bij te stellen, aangezien het team bij lange na niet in staat bleek te strijden voor de titel. Dat doel heeft Christian Horner dan ook uit zijn hoofd gezet: “Nee, het verschil met Mercedes en Ferrari is met respectievelijk 173 en 134 punten inmiddels écht te groot.”

Maar dat Red Bull aan het eind van het seizoen niet vóór Mercedes of Ferrari kan staan, betekent volgens Horner niet dat zijn Brits-Oostenrijkse formatie die teams niet kan uitdagen voor dagsuccessen. Hij richt de pijlen daarbij vooral op Ferrari: “We willen Ferrari in de tweede seizoenshelft verslaan”, klinkt het strijdlustig. “Als we het voor elkaar krijgen om enkele keren hoog op het podium te eindigen, is dat een agressief maar realistisch doel voor ons.”

Horner voelt zich gesterkt door het feit dat de ontwikkeling van de auto een vlucht heeft genomen na de introductie van enkele grote updates tijdens de Grand Prix van Barcelona. “We begonnen dit seizoen met een grote achterstand, maar onze mensen hebben geweldig werk geleverd en de tekortkomingen aan de auto achterhaald en aangepakt. Vanaf de Grand Prix van Spanje boeken we aantoonbaar progressie en ik dat we nog steeds in de juiste richting werken.”