Christian Horner lijkt zo’n integere man, zeker als hij tegenover Formule 1.nl zegt dat ‘Red Bull beide coureurs gelijk behandelt’. In Silverstone bleek het tegendeel.

In een interview in de nieuwste editie (nr 11) van Formule1.nl gaat Red Bull-teambaas Christian Horner in op de strubbelingen tussen de coureurs vorig seizoen en zegt dat de verstandhouding tussen Vettel en Webber dit jaar best goed is.

 

Hij zegt bovendien letterlijk: “Het maakt ons niet uit wie de titel wint, zolang het maar een Red Bull-coureur is.” Die woorden is hij tijdens de Grand Prix van Engeland kennelijk al vergeten.

 

Op Silverstone sommeerde hij immers Webber zijn aanval op Vettel te staken. Die teamorder zal ongetwijfeld er voor gezorgd hebben dat de sfeer in de ploeg momenteel verre van aangenaam is.

 

Om daar van los te komen en zijn hoofd vrij te maken, zoekt Horner met regelmaat de lucht op. Letterlijk. De 37-jarige heeft een helikopterbrevet en een eigen helikopter, en gaat als zijn agenda het toe laat het liefst een stukje vliegen.

 

“Mijn buurman heeft een groot stuk land, waar ik kan opstijgen en landen. Een ongekende luxe. Het is heerlijk om dan alles even achter je te laten. Je hebt niet eens tijd om te prakkiseren, want je moet echt je aandacht bij het vliegen houden. Hoewel je dus erg geconcentreerd moet zijn, geeft het me een enorm gevoel van vrijheid.”

 

Meer weten over Horner? Editie 11 is nu te koop in de winkel.