Mark Webber lijkt zijn gelijk te krijgen. Christian Horner nuanceert de actie van Sebastian Vettel, precies zoals Webber dat voorspelde. “Ieder ander had hetzelfde gedaan”, aldus Horner.

De kritiek op Sebastian Vettel was na de Maleisische Grand Prix niet mis. Oud-Formule 1-coureur John Watson riep Red Bull al op om Vettel te schorsen, maar teambaas Christian Horner vindt dat klinkklare onzin. “Sebastian is een racer en bovendien extreem competitief”, vertelt Horner in gesprek met de Daily Mail. “Je wordt geen 27-voudig racewinnaar zonder gedrevenheid.”

“Als Fernando Alonso of Lewis Hamilton in die positie hadden gezeten, dan hadden zij hetzelfde gedaan. Zo ook Mark Webber. Sterker nog, in het verleden heeft Mark dat al eens gedaan. Laten we onszelf niet voor de gek houden en dit soort gedrag alleen aan Sebastian Vettel toeschrijven.”

Horner benadrukt dat hij liever geen herhaling van het voorval ziet, maar erkent dat hij niet altijd zijn coureurs kan controleren: “Je vertrouwt erop dat ze met respect met elkaar en het materiaal omgaan. Dat heb je echter niet in de hand, hoe graag je dat ook zou willen.”

De teambaas gelooft in het vermogen van zijn coureurs om weer nader tot elkaar te komen en hun relatie te herstellen. “Dat hebben ze in het verleden al aangetoond. Ze hebben samen drie constructeurstitel binnen gesleept voor ons team. Ze zijn één van de succesvolste duo’s uit de geschiedenis van de sport”, besluit Horner.