Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat de Grands Prix weer echte sprints moeten worden waarin volle bak wordt gereden. “Niemand wil coureurs benzine en banden zien sparen.”

Dat verklaart Horner tegenover Motorsport.com, in reactie op de in zijn ogen saaie Grand Prix van Canada van afgelopen zondag, waarin de meeste coureurs non-stop bezig leken hun banden, remmen en bezine te sparen, in plaats van op het randje te rijden en op het scherpst van de snede te racen.

“Voor de fans die thuis achter de tv zitten, is zo’n race zeer teleurstellend, want die willen de coureurs volle bak zien geven en met elkaar zien strijden”, weet de Engelsman, die vindt dat de Formule 1 moet ‘reageren’ en voorkomen dat dit soort saaie races normaal worden.

Volgens Horner waren er twee dingen die de race in Canada saai maakten: de banden en benzine. “De banden die Pirelli had gekozen waren te hard, waardoor iedereen aan één stop genoeg had, maar dat is slecht voor de Formule 1. Idealiter wil je namelijk dat iedereen twee of drie stops maakt.”

“Wat verder slecht voor de sport is, zijn de regels omtrent het benzinegebruik. Coureurs die de hele race lang met lift and coast vroeg van hun gas gaan en maar wat uitrollen richting een bocht; dat is niet hoe de Formule 1 eruit zou moeten zien.”

“Onze races moeten weer echte sprints worden”, meent de Red Bull-teambaas. “We kunnen dat overigens heel simpel bewerkstelligen door meer benzine te gebruiken óf de races vijf rondjes korter te maken. Door dat te doen, krijg je weer races waarin iederen van de start tot aan de finish voluit gaat.”