Red Bull en Sebastian Vettel lijken in een comfortabele zetel te zitten door de 36 punten voorsprong die Vettel in het kampioenschap heeft op naaste belager Fernando Alonso, maar teambaas Christian Horner kan het toch niet nalaten te benadrukken dat zijn team niet mag versloffen.

“De voorsprong van Vettel ziet er op het moment comfortabel uit”, geeft Horner toe aan Motorsport-Total. “Maar”, zo vervolgt hij: “Het is op dit punt van het seizoen nog te vroeg om al mensen af te schrijven.”

Behalve Fernando Alonso ziet Horner namelijk nog meer kapers op de kust liggen: “Je mag Kimi Räikkönen (de huidige nummer drie in het kampioenschap, red.) natuurlijk niet uitvlakken, maar ook Lewis Hamilton en Mark Webber kunnen zich nog in de titelstrijd mengen als ze een aantal goede resultaten behalen”, waarbij laatstgenoemde, Webber, natuurlijk ook voor Horners Red Bull rijdt.

Sneeuw voor de zon
Volgens Horner betekent dit alles vanzelfsprekend dat Red Bull geen steken mag laten vallen. “We kunnen ons geen nalatigheid permittteren, want het gat dat Sebastian heeft geslagen kan ook zomaar weer verdwijnen.”

“We moeten ons dus zo goed mogelijk blijven concentreren en het van race tot race bekijken om zodoende in elke wedstrijd het maximale uit onze mogelijkheden te halen.”