Red Bulls technisch directeur Adrian Newey mag dan wel een stapje terug hebben gedaan, maar zijn hand zal nog duidelijk zichtbaar zijn in Red Bulls 2015-auto, de RB11. Dat stelt teambaas Christian Horner.

In gesprek met Autosport benadrukt Horner dat de RB11 – die pas vlak voor de eerste testdag echt af zal zijn, omdat Red Bull de ontwikkelingstijd maximaal wil benutten – overduidelijk een creatie van topontwerper Newey is: “Adrian heeft wat minder input gehad dan in voorgaande jaren, maar is ook bij dit project toch weer gewoon de architect geweest.”

“Het klopt verder dat Adrian zijn tijd tegenwoordig verdeelt tussen het Formule 1-team en andere projecten, maar ook de helft van Adrians tijd is nog altijd zeer waardevol”, verklaart Horner, die verder meldt dat Newey er ook gewoon bij zal zijn tijdens de openingstest in Jerez.

Volgens Horner heeft Red Bull verder ‘een goed idee’ van hoe goed de RB11 is, maar is het toch afwachten waar het staat in verhouding tot de rest. “Mercedes blijft natuurlijk de graadmeter”, weet de Engelsman. “Zij gaan het jaar in als regerend kampioen en zijn dus ook favoriet. Temeer omdat ze ook eind 2014 nog altijd een grote voorsprong hadden.”

“Wij hopen natuurlijk dat we genoeg hebben gedaan om ze bij te halen, maar de grote vraag voor ons is nu wat Mercedes en de andere teams afgelopen winter allemaal gedaan hebben. Een echt duidelijk beeld van de rangorde en onderlinge verhoudingen zullen we waarschijnlijk echter pas bij de seizoensopener in Melbourne krijgen, of misschien zelfs pas na de eerste drie á vier Grands Prix”, denkt Horner.