Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner gaat alles vooralsnog goed tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo, maar kan de teamstrijd wel eens intens worden.

www.sutton-images.com Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing, Max Verstappen (NED) Red Bull Racing and Christian Horner (GBR) Red Bull Racing Team Principal at the British Grand Prix Party at Formula One World Championship, Rd10, British Grand Prix, Race, Silverstone, England, Sunday 10 July 2016. BEST IMAGE

Horner denkt de strijd tussen Ricciardo en Verstappen goed te kunnen managen.

Ten overstaan van Motorsport.com herhaalt Horner wat hij al vaker heeft gezegd: dat Red Bull met Max Verstappen en Daniel Ricciardo ‘één van de meest opwindende rijdersduo’s in de Formule 1 heeft, als het al niet het meest spannende duo is’.

Tussen Verstappen en Ricciardo bestaan volgens Horner nog geen problemen, wat volgens de teambaas onder meer komt omdat ‘hun onderlinge relatie nog zo pril is’.

Met oog op de toekomst zinspeelt Horner er echter op dat de strijd tussen de twee nog wel eens hevig en intens kan worden: “Dat lijkt me zelfs onvermijdelijk, als ze de komende twee of drie jaar nog tegen elkaar racen en dan om hetzelfde stukje asfalt vechten…”, stelt Horner.

“Zolang we alles op en eerlijk benaderen en aanpakken – en duidelijk zijn over wat we als team verwachten – ga ik er echter van uit dat we alles in goede banen kunnen leiden”, verwacht Horner.

Max Verstappen
In gesprek met F1i.com vertelt Max Verstappen op zijn beurt dat hij denkt dat het grote onderlinge respect binnen de Red Bull-stal er voor zal zorgen dat de strijd niet ontspoort.

“Het is natuurlijk een ander verhaal als je samen om de titel vecht, want dan staat er meer spanning op. Het is dan echter aan het management en de coureurs om respect voor elkaar te blijven opbrengen.”

“Ik denk dat Daniel en ik daarbij veel respect voor elkaar hebben”, vervolgt Verstappen, die om die reden denkt dat het bij Red Bull ‘anders zal lopen’ dan bijvoorbeeld nu bij Mercedes, waar Lewis Hamilton en Nico Rosberg nog wel eens met elkaar overhoop liggen.