*

Horner: ‘Regelveranderingen aerodynamica en banden hebben ons pijn gedaan’

Laurens Stade

Laurens Stade

19 augustus 2019 10:40

Horner: ‘Regelveranderingen aerodynamica en banden hebben ons pijn gedaan’
Motorsport Images

Red Bull-teambaas Christian Horner beweert dat de regelveranderingen ervoor hebben gezorgd dat het team in de eerste races moeite had om balans te vinden in de auto. Red Bull had moeite om met de minder complexe voorvleugels en de nieuwe banden een goede balans te vinden in de auto.

De nieuwe regels voor de aerodynamica maakten de voorvleugels minder complex, waar Red Bull zich in het begin geen raad mee wist. ”Ik denk dat de regelveranderingen van de afgelopen winter ons zeker pijn hebben gedaan”, zegt Horner tegen onder andere Motorsport.com. ”Het had een enorme invloed op de manier waarop we de voorvleugel gebruiken. Langzamerhand kregen we de regels onder de knie en wisten we de balans en de wegligging van de auto terug te krijgen.”

Lees ook: Verstappen prijst mentaliteit Honda: ‘Ze weten wat ze moeten doen en zijn enorm toegewijd’

Niet alleen de regels voor aerodynamica gingen op de schop, ook de banden van Pirelli veranderden en kregen een dunner loopvlak. ”We hebben best veel last gehad van die twee dingen op het gebied van het chassis”, aldus Horner.

In Oostenrijk introduceerde Red Bull de eerste updates, en die leverden meteen resultaat: Max Verstappen won de race, ondanks een slechte start. ”We hebben de afgelopen maanden goede progressie gemaakt op dit gebied. Hopelijk kunnen we daarop in de tweede seizoenshelft nog meer vooruitgang boeken”, aldus de teambaas.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Horner Red Bull